Rangers fiskar haj på Garden ikväll.

San Jose Sharks kommer på besök till New York. Efter att ha tagit sig an Islanders på torsdagen och sedan Devils lördagen möter man nu alltså Rangers ikväll. Stora starka Sharks ska försöka stoppa snabba (och numera även stora, starka) Rangers som gillar att spela med fart i uppspelen och in i anfallszon. Med stora å starka menar jag de ändringar som gjorts i laguppställningen då Miller och Fast sändes till AHL och man valde att plocka upp Mueller till storklubben. Klart står också att Anthony Duclair, aka The Duke, står som healthy scratch i kväll.

 

Jag ska inte påstå att jag är någon expert på hur Sharks spelar men jag tycker att nyckeln till kvällens match är att backarna kommer upp med bra förstapass som forwards kan få med sig i fart genom mittzon och skapa chanser med 2a och 3e fwd som fyller på i mitten och på 2a kant. Jag tror inte att chippa in och jobba längs kortsarg och i hörnen i kväll är den bästa tekniken. Ack så viktigt blir att 4e linan kommer in och stökar till det ordentligt för Sharks med ett fysiskt spel och hård forechecking, man måste försöka hålla pucken på offensiva halvan.

Därtill bör killarna se till att hålla huvudet högt och se upp då Sharks har en viss John Scott i laget. Han är inte mannen som lägger fingrarna emellan om det vankas en 50/50-situation mellan helt schysst propp och blind side-tackling, eller för den delen att kasta handskarna och mata iväg knytnävar som lär kännas som rena betongblocken.

 

Något som Rangers också måste tänka på är att hålla disciplinen. Det har vart alldeles för mycket dumma utvisningar hittills och det är bara dumt att bjuda Sharks på onödiga powerplay.

 

Rangers förmodade kedjor baserat på hur man tränat ihop.

 

Zuke – Brass – MSL

Kreids – Hayes – Papa Rick

Hags – D . Moore – Stempniak

Malone – Mueller – Glass

 

Backar som sist.

 

Sharks spelar sin 3e bortamatch på 4 dagar ikväll och är back to back. Det måste Rangers försöka utnyttja och ta sin 2a raka seger för att bygga upp självförtroendet och få lite andrum. ”A win 2 win 4” - Som de säger i New York.

 

Jocke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0