Connor Allen's debut in the Big Club

Rangers vann nattens match mot Lightnings med 4-3 och äntligen börjar utdelingen frammåt komma.

 

Det är alltid något kittlande och spänning i att se en ny Baby-Ranger äntra isen med the big club. I natt var det 23årige Connor Allen's tur att göra NHL-debut. Hur det gick? Låt mig säga såhär. DelZaster får dom flesta backar i ligan att se ut som Norris vinnare. Men skämt åt sidan. Allen spelade nästan 16min varav all tid i 5 mot 5. Han fick iväg 2 skott på mål och var -1 när vi summerar kvällen. Min egna analys av Allens spel är att han är stabil back som spelar enkelt med pucken, blir inte stressad när han blir forecheckad men kan behöva bygga på sig lite muskler och lära sig positionsspelet i NHL bättre.

Vad jag har att säga om DelZaster? Nytt bottennapp i natt. Bad game. Nu går vi vidare. Jag orkar inte skriva om det.

Henke släpper 3 av 40 skott och i mina ögon var det inga soft goals som han släpper. Henke var en bidragande orsak till att Rangers kom undan med vinsten och under en period med enorm Tampa-press i 3e så kom han upp med några riktigt förstklassiga räddningar och det verkar som om The King kan koppla av och spela sitt spel mer när han märker att det blir lite mål på tavlan för Rangers.

Nashty-Nash målade på en snygg framspelning av Stepan. Nash behövde mest bara tacka, bocka, vara där och klappa in pucken i mål. Men alla mål gills även de enkla och det tackar vi för!

Zuuuuuuke, CaptainTaco o Young-gun Kreider var de övriga målgörarna. CaptainTaco är för övrigt Benito Puliot's nya smeknamn. Utsett av twitter under nattens match.

Vem kunde tro att CaptainTaco skulle börja raka in mål bara vi ställer honom i stöket framför mål i PP? Inte såg jag den komma inför säsongen!

Som jag ser det är det av största vikt att vi vidhåller målformen om vi ska lyckas denhär säsongen och spelare som Nash, Richards och Girardi kliver upp och bär laget emellanåt som lagets rutinerade ledare.

Det ryktas om comeback för både Staal och Strålle till matchen på självaste Nyårsafton mot Florida. Och våran kära Captain Cally förväntas tillbaka i truppen till den 7e Januari, men räkana med att han lirar tidigare om det känns bra. Captain Cally har ju en tendens att läka snabbt, som man säger.

 

Nu får jag ta tillfället i akt att tacka dom som läser bloggen och hoppas på ett det snart börjar kommenteras lite mer. Vi hoppas på ett gott slut på det gamla året och en god fortsättnig med det nya.

Gott Nytt år på er kära läsare!

Tackar för 2013 ja.

Jocke


Nya tag efter ledighet!

Ikväll kör vi igång igen med NHL-hockeyn efter 3 dagars uppehåll. Caps tar emot Rangers och jag hoppas att Nash o Co inte gått för hårt åt julskinkan. Vi skulle behöva en vinst här. Och så är det ju alltid förjävla roligt att slå Caps!

Det cirkulerar rykten kring att DelZaster försvinner från The big Apple sekunden som marknaden öppnar för trades igen efter några dagars Holiday-freeze då klubbarna inte kan byta bort spelare under julen. När exakt marknaden öppnar är jag inte säker på men jag har för mig att det är idag.

Min åsikt om DelZaster och en ev. trade är väl att han helt enkelt spelat sig själv ut ur stan. Grabben behöver ett luftombyte och komma till ett lag där han kan flyga lite mer under radarn och finna sitt spel utan den press som han är under i New York där han är ett skal av sitt forna jag. MEN, jag hoppas Sather är kall och väntar in rätt deal! För det finns uppsida i DelZ som jag vet många klubbar suktar efter och att sälja billigt nu bara för att få till en deal är det sämsta Rangers kan göra. But who am I to judge.

God fortsättnig alla som mot förmodan kikar in i bloggen! Nu kör vi!

Tackar för mig ja.
Jocke

RSS 2.0