John Moore har ett möte med Department of player safety

Det var i den 2a perioden mellan Rangers och Wild som John Moore valde att leka Scott Stevens och sänker Wilds Erik Haula med att smacka in en blind side-tackling i huvudet på honom. Huruvida detta var medvetet eller ej låter jag vara osagt, men i mitt tycke så har du mer ansvar än så som tacklingslevererare.

 

Här kan ni själva se tacklingen

 

Moore fick matchstraff och nu väntar ett personligt möte med Department of player safety, vilket betyder att han kan få mer än 5 matchers avstängning för tacklingen. Han är också en så kallad repeat offender, han har alltså vart avstängd förut, så det tas med i beräkningen när man beslutar om hur många matcher han kommer att stängas av, och med tanke på att det är den andra huvudtacklingen det gäller så tror jag att DOPF (Självklara förkortningen på Department of player safety.) kommer att vilja statuera exempel. Det är just den här sortens tacklingar som man inte vill ha i ligan längre. Scott Stevens får ursäkta, men det är med all rätt som man städar bort dessa otyg. Spelare som Eric Lindros och Paul Kariya är bara ett par av alla dem som fått sina karriärer förkortade av tacklingar mot huvudet, och då ska sägas att spelet var långsammare då än vad det är nu. Snabbare spel = Hårdare tacklingar.

 

DOPF har här ett solklart fall av vad som passar in under Rule 48 - Illegal Check to the Head. Blind side, tackligen är i huvudet, och den levereras av en spelare med avstängningshistorik. Ett ypperligt läge att visa övriga spelar i ligan hur man kommer att handskas med spelare som gör sig skyldiga till Illegal check to the head i framtiden.

 

Min amatörmässiga utvärdering av händelsen:

 

>> Tacklingen är riktad mot huvudet och är ett regelbrott mot Rule 48 - Illegal Check to the Head.

 

>> Erik Haula utgick från matchen efter tacklingen och spelade inte heller efterföljande match.

 

>> John Moore blev avstängd 2 matcher så sent som den 5e Maj i år för Illegal check to the head.

 

>> Moore har, i mina ögon, tillräckligt med tid för att undvika all kontakt med Haulas huvud och istället leverera en bra tackling mot axeln.

 

Vad jag tycker och tror att avstängningen kommer hamna: 8 matcher.

 

Jocke

 


Rangers avslutar Oktober med skön vinst.

>> Rangers vinner en målrik match på Garden mot Wild där man vänder 3-0 underläget till 4-5 vinst, på endast en period.

 

>> Kevin Klein kliver in i offensiven och bidrar med 1 mål och 1 assist. Han har inte gjort mer än 1 poäng under en och samma match i grundserien sedan 12-01-21 för Predators mot Blackhawks. Klein är annars en defensiv back som sällan gör något större väsen av sig i offensiv zon.

 

>> The Dukes första NHL-mål. Anthony Duclair kvitterar matchen, 4-4, och gör i samma veva sitt livs första NHL-mål! Han blir även belönad med The Broadway hat som går till matchens lirare utsedd av laget. Jag kan inte vänta tills det börjar lossna ordentligt för den unge Kanadensaren som slog ner som en bomb under träningslägret och knep oväntat en plats i laget inför säsongstarten.

 

>> Zuke finner målet och avgör matchen med sitt 31a NHL-mål och med det passerar han Aspen Knutsen som den målrikaste norrmannen i NHL någonsin. Jag hoppas att det kan lossna för Zuke nu nr han äntligen fått göra säsongens första mål.

 

>> Brassard och Nash målar också och visar att formen håller i sig. Nash har nu 9 mål på lika många matcher och är för närvarande i delad skytteligaledning med Corey Perry. Medans Nash visar sitt livs form så kliver även Brassard upp och står för 1+2 i matchen och spelar en viktig roll i denna viktiga seger.

 

>> Rangers vinner matchen även fast Wild vinner skotten med 30 mot 20. Rangers har alltså en skottprocent på hela 25% i denna match vilket kanske säger mer om Kuemper än om Rangers. Ska vi fortsätta på vinnarsspåret så måste vi få till fler målchanser och mer skott. En skottprocent på 25% håller inte i längden.

 

>> Lundqvist har fortfarande inte imponerat och kliver i kväll av med blygsamma ,867 i räddnings%. Vinst är alltid en vinst men han måste hitta sitt spel och visa varför han är den bäst betalda målvakten i NHL.

 

>> Chris Kreider drar på sig ett matchstraff i första perioden för boarding på Jonas Brodin i ett läge där han inte behöver tackla honom. En dum utvisning som Kreider får ta på sig.

 

>> En skön avslutning av Oktober på hemmaplan och Rangers är 5-4-0 Oktober igenom. Ett okej resultat med tanke på hur spelet har sett ut stundtals. Nu blir det vila och träna med 4 dagar spelledigt innan man välkomnar Jets till Garden på lördag 1a November.

 

Jocke


Rangers fiskar haj på Garden ikväll.

San Jose Sharks kommer på besök till New York. Efter att ha tagit sig an Islanders på torsdagen och sedan Devils lördagen möter man nu alltså Rangers ikväll. Stora starka Sharks ska försöka stoppa snabba (och numera även stora, starka) Rangers som gillar att spela med fart i uppspelen och in i anfallszon. Med stora å starka menar jag de ändringar som gjorts i laguppställningen då Miller och Fast sändes till AHL och man valde att plocka upp Mueller till storklubben. Klart står också att Anthony Duclair, aka The Duke, står som healthy scratch i kväll.

 

Jag ska inte påstå att jag är någon expert på hur Sharks spelar men jag tycker att nyckeln till kvällens match är att backarna kommer upp med bra förstapass som forwards kan få med sig i fart genom mittzon och skapa chanser med 2a och 3e fwd som fyller på i mitten och på 2a kant. Jag tror inte att chippa in och jobba längs kortsarg och i hörnen i kväll är den bästa tekniken. Ack så viktigt blir att 4e linan kommer in och stökar till det ordentligt för Sharks med ett fysiskt spel och hård forechecking, man måste försöka hålla pucken på offensiva halvan.

Därtill bör killarna se till att hålla huvudet högt och se upp då Sharks har en viss John Scott i laget. Han är inte mannen som lägger fingrarna emellan om det vankas en 50/50-situation mellan helt schysst propp och blind side-tackling, eller för den delen att kasta handskarna och mata iväg knytnävar som lär kännas som rena betongblocken.

 

Något som Rangers också måste tänka på är att hålla disciplinen. Det har vart alldeles för mycket dumma utvisningar hittills och det är bara dumt att bjuda Sharks på onödiga powerplay.

 

Rangers förmodade kedjor baserat på hur man tränat ihop.

 

Zuke – Brass – MSL

Kreids – Hayes – Papa Rick

Hags – D . Moore – Stempniak

Malone – Mueller – Glass

 

Backar som sist.

 

Sharks spelar sin 3e bortamatch på 4 dagar ikväll och är back to back. Det måste Rangers försöka utnyttja och ta sin 2a raka seger för att bygga upp självförtroendet och få lite andrum. ”A win 2 win 4” - Som de säger i New York.

 

Jocke


Lucic's böter

För de som missat vad detta nu handlar om så ska jag sammanfatta detta. Det var alltså under nattens match i Montreal mellan Bruins och Canadiens som det hela utspelade sig. Bruins jagade kvittering med dryga minuten kvar av matchen. Lucic tar då, enligt mig, en riktigt korkad utvisning i mittzonen då han fullföljer en tackling på Emelin som precis dumpat pucken vid rödlinjen. Hur vida det sedan ska vara ett mindre straff för boarding eller inte för Lucic's del låter jag vara osagt. Man kan göra case både för eller emot. Men det är vad som utspelar sig när Lucic tar sig in i utvisningsbåset som är det intressanta. Det är nämligen gesterna som han då gör mot Montrealpubliken som han bötfälls för. Som man tydligt ser så höjer han armarna och lossas att han håller självaste Stanley i sina armar (som om det skulle hända.), men det är vad som sker ögonblicket innan han ”höjer bucklan” som är det riktigt intressanta. Det är nämligen den obskyra gesten som det handlar om när han helt enkel lyckas att jobba in den klassiska ”runken” som ni kan se i klippet nedan.

 

Här är ett kort klipp på när Lucic bränner av den klassiska ”runken”

 

Här kan ni se hela situationen, eller den rad situationer som föranleder Lucic's agerande samt efterspelet.

 

 

Det är alltså denna lilla ”runk” som Lucic då får böta hela $5,000 för. Måste svida när man tjänar $6,000,000 brutto på en säsong som Lucic gör. Han får alltså böta 1/1200 (en tolvhundradel) av sin bruttoinkomst för detta tilltag. Nu blir det till att ta fram miniräknaren för det lär nog dras in på både det ena och det andra hemma hos familjen Lucic. Eller? Svider $5,000 något för en inkomsttagare med en årslön på $6,000,000?

 

För att svara på den frågan bröt jag ner det till mera ”normala” summor. Jag grovhögg min förra årslön till 400,000kr. Vi säger att jag har pinkat bakom ett träd på allmän plats och polisen kommer förbi och gör sitt jobb. Dom tar fram blocket och börjar krita notan till mig. När den är färdigskriven, och jag fortfarande pinknödig, räcker konstapeln över böteslappen och vi skiljs åt. När jag studerar boten närmare upptäcker jag att jag har blivit bötfälld med drygt 333kr (1/1200 av 400,000). Nu blir det skorpor och vatten resten av månaden! Hur ska detta gå ihop sig?

 

Skämt åt sido – Det blir lite parodi över det hela när man inser att Lucic kan betala in sin bot utan att det ekonomiskt rör honom i ryggen det minsta. Han har fortfarande 5,995,000 minus skatter och andra ev. avgifter till bl.a. agenten. Skärpning nu NHL. Ska man hålla på och dela ut böter för att stävja denhär typen av beteende så ska man åtmindstånde ta i så det på något sätt blir ett kännbart straff. Vad Lucic's bot på $5,000 motsvarar i min värld är alltså en bot på dryga 333kr. Jag anser inte att det är en kännbar bot på något sätt. Det är mindre än vad jag får betala om jag råkar stå längre än jag hade petat i enkronor till på en parkering, eller om jag som i exemplet hade just, pinkat mot ett träd.

 

Jocke


Hurricanes 1 - Rangers 2 efter straffar

En match där de första 2 perioderna får de flesta svenska juniormatcher att framstå som välstrukturerad världshockey. De som betalat in sig på Garden i kväll fick sannerligen inte valuta för pengarna om man ser till spelkvalitet. Hurricanes med skador på flera nyckelspelare spelar med massiv kollaps i defensiv zon och sitter flertalet gånger i knäet på Khudobin som gjorde en bra match för gästerna och blev vald till nattens 3e stjärna. Välförtjänt då han vid flertalet tillfällen såg till att hålla Rangers från resultattavlan och Hurricanes kan gå in med ledning, 1-0, inför 3e perioden. Men så i den 3e perioden vaknar Rangers till liv. Man ökar intensiteten och farten i spelet vilket leder till flertalet farliga målchanser, men Khudobin står pall. Med 10:20 kvar på klockan lägger Girardi in en puck mot mål från höger som dubbelstyrs på Zuccarello och sedan på Brassard till 1-1 på en skymd Khudobin. Äntligen får Rangers utdelning efter ett ha tryckt på hela perioden. Rangers fortsätter trycka på men 1-1 står sig och matchen går till övertid. 5Minuter 4 mot 4 men inget mål. Matchen får avgöras på straffar. Nash blir straffhjälte med sitt 6e mål för säsongen och Rangers plockar hem en viktig seger efter att ha förlorat 3 raka matcher. Men man måste höja sig betydligt i försvarsspelet för att kunna räkna med poäng mot starkare lag framöver.

 

Powerplay är under all kritik. Förutom en stint i kvällens första PP så var spelet rent patetiskt emellanåt. Det finns ingen som tar tag och kan styra upp det. Alla åker ut och freestylar och med det så är inte medspelare helt med på vad som ska komma och det blir pannkaka av alltihop. Man har nu haft 16 PP-tillfällen och inte lyckats göra mål på en enda av chanserna. Det måste man råda bot på om man ska vara med i toppen av divisionen när vi summerar grundserien.

 

Rick Nash gör alltså mål i kväll igen. Visserligen i straffläggningen men SHIT vad het han är. Nash verkar ha hittat tillbaka till sitt gamla jag som fanns där en gång i tiden i Blue Jackets. Som jag tidigare nämnt så har rapporter kommit att han är i fysisk toppform och jag tycker mig se att han tappat några kilon. Han ser smalare ut i ansiktet och tröjan sitter inte lika tight. Nash driver på mycket bättre i spelet och skapar chanser åt sig själv. Han är inte rädd att ta man-man fighterna och driver in i mitten i offensiva zonen. Om denna Nash, som visat sig såhär långt, är på riktigt så bidrar han med minst 40 mål i år. Det garant... Nej det gör jag inte.

 

Alain Vigneault gick ut i pressen och utmanade sin defensiva kärna (McD, G och Staal) och sa att de måste ta ansvaret och spela bättre.

Defensiven klickar inte just nu. Rangers defensiva ankare McDonagh, Girardi och Staal måste fundera ut vad som inte fungerar just nu och fixa det. Spelet fungerar varken i defensiv zon eller offensiv zon och det blir väldigt mycket ”hönsgård” över hela spelet när motståndarna snurrar i Rangers zon. Man ger bort pucken, förlorar man-man och tappar positioner på ett sätt som inte är acceptabelt just nu.

 

Henrik Lundqvist motade 29 av 30 skott och tog även alla 3 straffar han fick emot sig. Det var det allra viktigaste med kvällens vinst. Att se Lunkan skaka av sig de 2 senaste kallduscharna och få komma tillbaka med en stark insats.

 

Vi såg Vigneault mixa kedjorna i 3e perioden då han bland annat satte tillbaka St. Louis som ytterforward. Han spelade där resten av perioden och i min mening så ska han fortsätta spela vingen. Han gör mer nytta och är ett större hot mot motståndarna i sin naturliga position, och jag blir inte förvånad om Vigneault's experiment med St. Louis som center i Stepan's frånvaro här med är över.

 

Äntligen fick publiken på Madison Square Garden uppleva säsongens första hemmaseger.

Jag håller med, den var riktigt skön! Även om Rangers inte lyckas avgöra under ordinarie tid så är det fortfarande 2 poäng på kontot och en putt i rätt riktning för självförtroendet inför söndagen då Sharks kommer på besök. Sharks som förlorade mot Islanders i kväll kommer att möta Devils på lördag och Rangers måste ta tillfället i akt på söndag när Sharks spelar sin 3e match på 4 dagar. Men just nu tar vi och pustar ut, lutar oss tillbaka och bara njuter av att Rangers står som segrare igen.

 

Jocke


Tankar om natten

Tankar om natten.

 

Självaste Sid the kid Crosby drar på dig en utvisning i mittenzonen med 10 sekunder kvar i den 3e perioden ställning 2-2 mellan Penguins och Stars. Han sätter sig på botbänken för att få se Seguin klappa in avgörande 3-2 i PP med endast 2 sekunder kvar. - Jag kan helt enkelt inte låta bli att mysa lite över detta. Världens bästa hockeyspelare. Ja. Crosby visar för hela hockeyvärlden hur viktigt det är att spela disciplinerat och hålla sig på isen. Watch and learn kids ut there.

 Pittsburgh Penguins Sidney Crosby animated GIF

 

Avalanche har det lite halvtungt. Efter att Varlamov satts upp på injured-reserve så drog Berra på sig en underkroppsskada i kvällens match mot Senators efter bara 3 minuter och in kommer Calvin Pickard. Senators hamnar i underläge med 3-1 i 1a perioden men lyckas vända och vinna med 3-5 efter mål av bla. Bobby Ryan vilket var hans första för säsongen.

Hur allvarligt skadad Berra är vet jag inte nu men vi får hoppas att han snart spelar igen.

 

 

Vi bjöds på ett riktigt rivalmöte mellan Canadiens och Bruins. Ni mins väl?

Just det. Lucic lovade ju efter att ha blivit utslagna av Canadiens i slutspelet sist att döda Emelin denna säsong. Det har dom ju till och med tagit i hand på. Därför får denna gif mig att skrocka lite extra. Habs vinner för övrigt matchen med 6-4.

 

 

Här är också utvisningen som Lucic drar på sig i slutminuterna. Habs avgör i PP.

 

 GIF: Here is the Lucic penalty with 1:20 left while the Bruins trailed by one goal.

 

Jocke


Islanders 6 - Rangers 3

2 tunga förluster på rad i Madison Square Garden på endast 3 dagar, och nu måste spelare börja rannsaka sig själva i jakten på att hitta tillbaka till det vinnande konceptet. För det första så måste Spelare som Girardi och Staal ta och kliva upp ett snäpp. Det blir lite för slapphänt i mellan åt. Kostka, som var direkt orsaken till 2 bakåtmål i natt, borde vara på väg till Hartford redan nu. För det andra så kommer det inte hålla om inte Zuccarello och Hagelin tar sig samman och börjar producera i någon form. Båda har inte gjort en enda poäng såhär långt och är bägge -5 efter 3 respektive 4 matcher.

Hur svårt är det att göra mål egentligen när motståndarbackarna gärna hjälper till att slå in dom?GIF: What even is this Islanders goal? Oh my goodness

 

Nu är vi förvisso bara 4 matcher in i denna säsong så det finns ingen mening med att få någon panik än. Vi lider ohyggligt av att ha Stepan och Boyle skadade, men det är verkligheten och Rangers måste anpassa sig efter den. Ska det fortsätta såhär så kan det nog finnas både en och två spelare som kan få packa ihop och flytta till nya klubbadresser.

 

Offensiven var ändå bra i natt och man var det spelförande laget helt under de första 2 perioderna. 2a perioden tillbringades till största del i Islanders zon men man kunde inte få in pucken bakom Halak i målet.

 

Efter att ha gjort ett mål i förra matchen så åkte Nash till BB i 2a periodpausen med sin fru. Det blev en pojke som heter McLaren. Nyblivne pappa Nash skrinnade ut på Gardens is i natt och gjorde ytterligare 2 mål. Han har på dom inledande 4 matcherna gjort hela 6 mål och inte lämnat en match utan att göra minst ett mål. Vi får se hur länge det håller i sig.

 GIF: Rick Nash puts Rangers up 1-0

GIF: Nice pass from Duclair for Nash's 2nd goal of the game

Stempniak har klivit fram stort i inledningen av säsongen. Han sliter som bara den på planen och skapar chanser både åt sig själv och för sina lagkamrater. 2+2 efter 4 spelade matcher och -1 är är över förväntan från min sida.

 

Duclair och Hayes hade en gedigen match med flera målchanser. AV verkar gilla ynglingarna och vi får se hur länge han tänkt de ska stanna kvar i storklubben.

 

En match vi kan försöka glömma så fort som möjligt. Imorrn är det tillbaks till arbetet som gäller för att komma upp på det vinnande spåret igen. Chansen får man redan på torsdagsnatten då Hurricanes kommer på besök i MSG. Ett Hurricanes som jag precis såg bli slagna av Sabres hemma på straffar. Ett Hurricanes med skador på spelare som Eric Staal, Jordan Staal och Jeff Skinner. Ett Hurricanes som inte lyckats vinna en endaste match hittills trots 3 försök. Då gäller det att ta chansen. Rangers måste ta chansen mot ett av ligans sämsta lag och göra en riktig laginsats för att stärka upp det, just nu, sargade självförtroendet.

 

Det skulle kännas tungt att gå med en 0-3svit med oss i ryggen mot (Häpp!) San Jose Sharks som gästar New York på söndagen.

 

Jocke


Rangers spelarpresentation

Här kan ni se spelarpresentationen av Rangers 2014 som hölls innan hemmapremiären i natt mot Leafs.
 
 
Jocke

Leafs 6 - Rangers 3

Rangers fick en mardrömsstart på hemmaspelet när man fick stryk med 6-3 mot Leafs i natt. Efter att ha hållit jämna steg med Leafs hela första perioden så tappade man allt spel i 2a. Lundqvist visade upp försäsongsform och var inte bra samtidigt som laget i övrigt agerade som en bunt nackade hönor på isen. Leafs tar ledningen med 2-6 i 2a perioden och Lunkan blir utbytt. Brassard reducerar i 3e perioden men närmare kommer man aldrig. Ett tungt nederlag för Rangers som inte kunde få spelet att stämma på Graden under merparten av förra säsongen. Ska vi ha en lika tung hemmasäsong i år också?

 

Nash lämnade matchen inför 3e perioden för att vara med sin fru. Paret väntar sitt första barn och av allt att döma så närmade det sig förlossning. Jag önskar dem lycka till och hoppas att vi under dagen får en ny Ranger presenterad. Innan han lämnade hann han med att göra sitt 4e mål på 3 matcher.

 GIF: Ref cam look at Nash goal

Mats Zuccarello spelade inte i nattens match och jag vet inte riktigt om han är skadad eller om han var en healthy scratch. Jag får återkomma om det.

 

Kevin Hayes gjorde debut för Rangers. Kollar vi snabbt igenom statistiken så hade den unge talangen ingen jättelyckad premiär på Garden. 17% i tekningscirkeln, -2 och 1 skott på mål. Jag tror att han blir nedskickad till AHL de närmsta dagarna.

 

Talbot kommer in i slutet av 2a perioden och spikar igen. Skönt för Talbot att få komma in och göra en gedigen insats direkt här efter en mindre lyckad insats i Columbus igår.

 

2 tunga förluster back to back mot Blue Jackets och Leafs, men vi kommer väl alla ihåg hur dåligt det gick i inledningen av förra säsongen och var den sen sluta? Jag är inte orolig. Inga konstigheter när ens 1a center, bästa 2a lina forward, 4e back och tillika PP-specialst alla är borta.

 GIF: Girardi eyeroll after Brassard goal cc @AllysonGrono

Match igen tisdag natt mot Islanders. Ett härligt New Yorkderby som inte får missas!

 

Jocke

 

Uppdatering: 

Nash's fru fick värkar under matchen och därför lämnade han för att vara med vid förlossningen.

Enligt Vigneault så är Zuccarello skadad. Ingen tidsram. Man tar det dag för dag.


Nattens svenskpoäng

Natten som gick så fick vi uppleva det inte allt för vanliga fenomenet då alla 30 NHL-lag spelade samma dag. Full omgång med andra ord och jag hade tänk att kolla igenom hur det gick för våra svenska lirare i värdens bästa liga.

 

Capitals 4 – Bruins 0

Niklas Bäckström jobbar in 2 assist ihop med sin parhäst Ovechkin.

Andre Burakovsky fortsätter producera och gjorde även han 2 assist.

 

Penguins 5 – Leafs 2

Patric Hörnqvist har hittat rätt bredvid självaste Crosby och stod för 1 mål och 1 assist i natt. Starkt jobbat.

 

Ducks 3 – Red Wings 2

Många svenska poänggörare, som det ju brukar vara när Red Wings spelar.

Gustav Nyqvist gör 1 mål, på assist av Henrik Zetterberg och Johan Franzén.

Niklas Kronwall hade också 1 assist i matchen.

 

Senators 3 – Lightnings 2

Här räknar vi in 2 backmål. Erik Karlsson och Victor Hedman gör varsitt.

 

Devils 5- Panthers 1

Inga svenskpoäng att repportera.

 

Hurricanes 3 – Islanders 4

Inte heller här har vi några svenskpoäng.

 

Canadiens 4 – Flyers 3

Nattens genomklappning. Flyers tappar 0-3 till 3-3 i 3e och förlorar i straffläggning. Inga svenska lyckas heller leta sig in i protokollet.

 

Rangers 2 – Blue Jackets 5

Inga svenskar stod noterade för en endaste poäng.

 

Flames 1 – Blues 4

Nu börjar det ljusna. Joakim Lindström står för sitt första NHL-mål i karriären. Gratulerar!

Alexander Steen assisterar till Lindströms mål.

 

Stars 1 -Predators 4

Här kasserar Filip Forsberg in en assist.

 

Sabres 2 – Blackhawks 6

Niklas Hjalmarsson gör enda svenskpoängen i denna match, 1 assist.

 

Wilds 3 – Avalanche 0

Enda svenskpoängen att rapportera här är Jonas Brodins assist.

 

Kings 2 – Coyotes 3

Oliver Ekman-Larsson står för GWG i OT.

 

 

Canucks 5 – Oilers 4

Daniel Sedin hittar rätt med passningarna och drar ihop 3 assist. Brorsan Henrik gör 1 mål och 1 assist och Alexander Edler jobbar in en assist.

 

Jets 0 – Sharks 3

Och i nattens sist match har vi inga svenskpoäng att rappoortera.

 

Summa summarum så har vi 7 svenskmål och vi jobbar in 16 assist. Totalt 23 poäng av svenskarna i nattens NHL. Inte illa kan jag tycka.

 

Infon har jag tagit reda på själv genom NHL.com. Finner ni fel eller någon spelare som inte är med så dra en tweet till @j00k3 så korrigerar jag det.

 

Ha en trevlig söndag alla hockeyfans där ute!

JockeNHL


Rangers 2 - Blue Jackets 5

Som det förutspåddes på twitter så vart det en riktig chirpfest med mycket putt och gruff på varann. Men vad gör det. Det hör ju liksom hockeyn till. Den rivalitet som bildats mellan dessa lag börjar bli riktigt rolig och det blir allt som oftast ett riktigt drag när dessa två lag drabbar samman.

Rangers kom ut på hälarna och Jackets tillbringade större delen av matchens inledande 5 min i Rangers zon. Jackets kunde föra spelet och göra 1-0 rätt så snabbt.

2-0 efter 1a och sen var Rangers aldrig riktigt nära.

 

Bobrovsky storspelade i Jackets bur och gjorde en monstermatch med flera bra räddningar! Samtidigt hade Rangers svårt att få till några riktigt farliga avslut och Jackets såg hela tiden till att stänga igen skottsektorn.

 GIF: Bobrovsky with a big save on Marty St. Louis

En glad överraskning var Stepniak. Han var med överallt. Tacklades, vann puckar och gjorde 2-1 målet efter en fin passning av Duclair. Över lag en mycket bra match av Stepniak som verkar ha hittat rätt med träningen under sommaren.

 

Nash nätar igen och visar att han kommer väl förbered inför säsongen. Vem som assisterade till målet? Duclair.

 

Duclair har alltså 2 assist i nattens match och är bland de bästa spelarna på plan. Denna blott 19åriga pojk kommer att stanna kvar i Rangers för resten av säsongen om han kan fortsätta visa upp dessa kvalitéer. Han hade även ett par farliga avslut på mål där han visar prov på sitt giftiga handledsskott. Watch out NHL, the Duke has arrived!

 

Det skulle inte förvåna mig om Duclair får spela jämte Brassard i 2a linan nästa match. Så bra är han. Sammtidigt har Hags-Brass-Zuuc haft svårt att få spelet å stämma. Man klickar liksom inte. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte vem av Hags och Zuuc som borde flytta ner i 3e linan då bägge haft stora svårigheter med att få spelet å stämma. Men säsongen är ännu ung och det är 80 matcher kvar att spela.

 

Oj jävlar, jag saknar redan Dan Boyle. Rangers har på sina 6 PP-möjligheter inte lyckats skapa mycket. Jag gillade dock vad jag såg i öppningsmatchen mot Blues av PP och jag tror att Boyle kommer saknas otroligt under den tid, 4-6 veckor, han blir borta.

 

Rangers måste hitta tillbaka till den fartfyllda hockeyn som vi såg mot Blues. Man håller på förstapass för länge och bjuder Jackets till att stressa backarna. Det är aldrig en bra idé.

Ny chans direkt imorrn då Leafs gästar Garden och Rangers spelar sin hemmapremiär.

Nu får dom kliva ut och visa Pheanuf med vänner vart skåpet ska stå. Från första nedsläpp och i 60 minuter. Det finns inga undanflykter.

 

Jocke

twitter @j00k3


Rangers 3 – Blues 2

ÄNTLIGEN! Säsongstart för New York Rangers!

Kunde dom ha öppnat på ett bättre sätt? Jag tror inte det.

 

Rangers for till de tilltänkta cupfinalisterna Blues och tog hem segern!

Man spelade tight defensiv och avvärjde Blues bra i egen zon, även om John Moore tabbar sig lite och låter sig bli rundad på 2-2 målet. Vad som däremot inte är bra är att Dan Boyle utgick i 3e perioden med en bruten hand och kommer bli borta 4-6 veckor. Nu återstår att se hur Alain Vigneault väljer att ersätta honom i laguppställningen.

 

Tung och bra forecheck som mynnar ut i målchanser. Kreider, Hags, St Louis och, en för mig imponerande, Stepniak jobbar fast puckar i kortsarger och hörn och bygger sedan vidare från det. Under nära ett helt BP jobbar dom stenhårt i forecheckingen så Blues inte ens kommer ur egen zon.

 

Mindre bra är att Rangers får svårt genom mittzonen med att få ner pucken i anfallszonen. Detta ledde till tappade puckar och bjudningar. Ska Rangers fortsätta på vinnarspåret så måste man anpassa sig och ibland spela jättesimpelt. Jag talar om dumpa, åk nagla fast. Kör man fast i mittzon som idag mot Blues så måste man hitta vägar att komma runt det.

 

Viktiga mål för Nash som stänker dit 2 i natt. Nash hade en tung säsong förra året med utebliven poängproduktion och hjärnskakningar. Han ser mycket piggare ut i år och inte lika feg för att ta sig in i skiten, som man ju så fint säger. Att komma igång med målskyttet tidigt är viktigt för självförtroendet och jag tror vi kommer se en ny Nash i vinter. Förutom de bägge målen bjöd han också på en assist till Kreiders mål. Lång pass från egen zon till offensiva blå. Kreids kliver på med sin magnifika skridskoåkning och smack, 2-1!

 

För övrigt hade St Louis en riktigt snygg passning till Nash's andra strut.

 

 

Vi har en ny goon i laget. Hans namn är Mats Zuucarello och är helt gaaalen!:

 

 

Jag gillar vad vi fick se i natt och jag är inte lika övertygad som alla andra att vi kommer få en tuff säsong. Det finns något där. Jag vet inte vad det är men det finns där, och jag tror att det kan bli en rolig säsong på Manhattan.

 

Jocke


Nu drar det igång!

Nu är det nära. Om mindre än 24 timmar startar världens bästa hockeyliga igen. 1230 matcher ska spelas för att utse de bästa, de bästa av de bästa till och med. När det är gjort väntas 2 månader av explosivt slutspel. The Stanley Cup. Ni fattar själva? Hockeyn är tillbaka!

 

Ryan McDonagh fick tidigare under veckan C:t på bröstet i New York. Ett bra val av Rangers. Jag är inte riktigt för det här med att välja någon äldre som kapten i 1-2 säsonger bara för att spelaren ska mogna in i rollen, etc, etc. Nej. Väljer man kapten ska man gå direkt på den spelare man tror kan vara kaptenen och leda laget för många säsonger framöver, precis som Rangers gjort nu. Förutom Lundqvist så kommer McTruck vara en ledare och en av Rangers stjärnor för många år framåt. Ett bra val helt enkelt menar jag.

 

Tänk er! Snart får vi se Datsyuk lura upp målvakter å köpa korv i kiosken. Stamkos och Ovi kommer sätta skräck i målvakterna runtom i ligan. Rask, Quick och Lundqvist kommer stjäla puckar som får den mest ärrade veteranen att tappa tron på att vinna matchen.

Vi kommer bjudas på mäktiga mål, fantastiska tacklingar, omöjliga räddningar och grymma matcher! Som vi har längtat.

 

Hockeyn är tillbaka!

 

Jocke


Varför Stepans skada kan vara bra för Rangers.

Nu kanske ni tror att jag varit å tullat på flaskan men jag är helt allvarlig med den rubriken.

Som ni kanske har läst så har vår tänkta 1a center, Derek Stepan, brutit benet på träningslägret och kommer att missa upp till 4 veckor av grundserien. Jag reagerade såklart med att tänka ”FAN!” som man ju gör när ens 1a center går sönder. Men efter ett par dagar började jag tänka lite mer på det hela och nedan ska jag lite kort förklara varför Stepans skada kan göra nytta för Rangers.

 

Hittills har vi fått läsa rapporter som säger att Rangers saknar djup på centerplats. Jag är ämnad att hålla med. Att då förlora sin 1a center är inte på något sätt optimalt.

MEN, genom Stepans skada så kommer det öppna upp för spelar längre ner i hierarkin att faktiskt kliva upp ett eller två steg och visa upp sig för lagledning och scouter.

Som det var tänkt skulle Brassard spela 2a-fiolen efter Stepan. Miller har byggt på sig en hel del muskler och ser numera ut som en man, samtidigt som han visat i försäsongsmatcherna att poletten verkar ha trillat ner och att han är redo för att ta en plats i Rangers. Miller lirar 3e-linan. Därefter har vi en slitvarg i Dominic Moore som kan vara den bäst lämpade 4e center som Rangers har i organisationen. Med Stepan ur spel så får Brass och Miller speal 1a respektive 2a-lina. Moore gör sitt jobb i 4e-linan så han behåller vi där. 3E-linan? Den ska det krigas om. Och dom som kommer kriga om den platsen är i mina ögon Lombardi, Lindberg och i viss mån Mueller. Säg att Lombardi kliver upp och axlar rollen bra, och så får Lindberg chansen, han får spelet att fungera och visar att han klarar av NHLhockey. Helt plötsligt så finns det 2 centrar som kan kliva in och axla en roll i en 3e-lina utan större svårigheter. Då har vi helt plötsligt ett rätt så bra djup på centerplats.

 

Brass och Miller då?

Här får de bägge chans att visa upp sig och ta ett steg ytterligare i utvecklingen när de ”ostört” kan spela högre upp i kedjehierarkin än vad de egentligen borde.

 

Om detta slår väl ut så kommer coach Alain Vigneault att ha 6 ev. 7 kapabla centrar att välja mellan för att få det att fungera med folket på kanterna, och det samtidigt som några unga killar kan få chansen att prova på hetluften på riktigt och visa vad de går för i världens bästa liga. Det är aldrig fel för ynglingar att få se vad det egentligen handlar om.

 

 

Det var lite tankar till hur man kan dra fördel av Stepans skada. Självklart är det inte roligt att han blir borta så pass länge då jag tror han hade kunnat hjälpa till mycket, men jag är en positiv jävel.

 

Tankar och funderingar kring detta? Jag finns på twitter. @j00k3

 

Jocke


RSS 2.0