$$$

Ryan Callahan och New York Rangers har med knappt 12 timmar kvar till Trading deadline ännu inte kommit överens om något nytt kontrakt. Om GM Glen Sather håller sitt ord så skeppas lagets kapten för fortsatt spel med anna klubb om inget nytt kontrakt är klart innan 21.00 idag den 5e mars. Spänningen byggs nu upp timme för timme bland fans och journalister kring hurvida vi kommer få se vår älskade kapten som Blåskjorta igen eller inte.
 
Det var en upplevelse under gårdagskvällen att bevittna twitter fullkomligt explodera då någon spred det falska ryktet att Captain Cally hade kritat på ett nytt kontrakt redan igår, men så var inte fallet.
 
Enligt uppgifter har Callahans läger från början begärt mellan $6,5-$7 miljoner i 7 års tid. Något som Sather inte var villig att betala. Nu verkar det som om parterna kommit varann närmare och det pratas om att de förhandlar straxt norr om $6 miljoner i 6 års tid. Hurvida dom hittar en lösning som båda perter är överens om återstår att se.
 
Enligt min hjärna är Callahan en spelare som är värd runt $5 miljoner och jag skulle vilja sätta kontraktstiden till 4-5 år då han vart skadebenägen hittils i karriären. Frågan är dock: Vad skulle marknaden betala honom? Jag är övertygad att det finns lag som skulle kunna pynta $6 miljoner i 6-7 säsonger för vår kapten och om det är så marknaden ser ut så får man helt enkelt välja. Pröjsa eller skeppa. Elitidrott är minst lika mycket bussines som sport. Glöm aldrig det.
 
Även om min hjärna säger att $6 miljoner i 6 år är för mycket för Callahan så har jag bestämt mig. Jag som supporter ska inte förakta honom om han signar ett dyrt kontrakt. Jag älskar Cally och han är Rangers ena nackkota, en härförare, lagets hjärta och själ. Han har gett mig såna oförglömliga ögonblick och ger 100% överallt och det skulle göra ont att se honom lämna. 
 
Om Callys kontrakt visar sig vara en flopp så finns ingen annan att lägga skulden på än Sather. Han har gjort ett aktivt val att ge honom lönen och åren och han kunde ha valt att byta bort honom.
 
Jag hoppas att Cally kommer vara samma hjärta och själ i supportrars ögon som han varit dom senaste åren, vare sig han stannar eller inte.
 
 
Tackar för mig ja.
Jocke

RSS 2.0