Grym avslutning på Januari.

Rangers Har spelat upp sig betydligt senare delen av säsongen efter en helt klar bedrövlig inledning. Faktum är att man har gått 7-2-1 hittils genom Januari. Ett januari som bjuder på en riktigt häftig aslutning! Rangers kommer senast från vinst över rivalerna Capitals med 4-1. I natt väntar Islanders. Lillebror kliver in i Garden för att gå i klinch med Manhattans stolthet och vi kan räkna med en tight och gruffig match. Sedan är det Blues som kommer på besök till the Big apple. Vidare i helgen den 26e så möter vi Devils i Stadium series på Yankee stadium. Slaget om Hudson river flyttas utomhus och räkna med ös. Sedan är det ytterligare en utomhus match mot lillebror Islanders åter igen den 29e på Yankee stadium. Januari avslutas med YTERLIGARE en match mot Islanders. Ett riktigt hatmöte i Garden!
 
Rangers - Islanders möts alltså 3(!) gånger på endast 10 dagar med start i natt och räkna med att det minst sagt kommer byggas upp en hatisk stäming inför den 3e matchen 31a Januari. I normala fall är Islanders matcherna inte direkt snälla och jag tror bägge lagen kliver ut hårt redan ikväll för att skaffa sig ett övertag inför de 2 andra matcherna. 
 
Förutom Islanders matcherna, som enligt mig smäller högst av nästa alla, så är det inga dåliga matcher vi får se mot både Blues och Devils.
 
Minst sagt HÄFTIG avslutning på månaden och jag är riktigt peppad!
 
Tackar för mig ja.
Jocke

Rivalmöte på Garden väntar.

Söndag natt bjuder på matchup mellan Rangers (26-21-3) & Capitals (22-18-8) i Worlds most famous arena! Det kommer smälla högt på manhattan idag det vill jag lova.
 
Som vanlligt kommer båda lagen vara grymt taggade att slå sina bittra rivaler, och jag tror Rangers får passa sig här så man inte går på en mina. Caps kommer från en 4 matcher lång förlustsvit och dom ser nog gärna att sätta stopp på den mot Rags inför fullsatta läktare på Garden.
 
Kan Rangers bara fortsätta spela med det självförtroende man visat de senaste matcherna och hantera firma Ovi-Bäckström, speciellt i PP, så har dom goda chanser att snuva Caps på 2 poäng. Jag suktar efter en seger där vi slipper spela OT och ev straffar. Att dela ut extrapoäng inom divisionen hit o dit är för mig rena välgörenheten och så gillar jag inte Caps...
 
Ovi ser jag inte som något större bekymmer. McTruck o the King har bra koll på honom och han brukar kunna bli osynlig mot Rangers.
 
Kreider gjorde en blek insats senast men lyckades endå kliva av +2. Förutom sin karakteristiska forchecking så syntes han inte  till speciellt igår. Vi får hoppas han har en bounce-back match i natt.
 
Stepan 1+2 igår? Tack o bock! Förhoppningsvis var det något som klickade igår och han kan fortsätta producera. Innan målet igår hade han klivit av mållös i 13 raka matcher. Han sa själv efter matchen att det var en lättnad att få göra målet och att han hoppas kunna bidra med mer poäng för laget.
 
Men vad händer med DelZaster? Han är ju helt plötsligt ingen ren och skär säkerhetsrisk så fort motståndet kliver över våran blålinje. Han repade sig när han vart förflyttad till vänsterkant och jag vet ärligt talat inte om det bara är så simpelt eller om DelZ har hittat på något med Tuffe-Uffe, defensiva coachen, men en sak vet jag, jag gillart! Nu är det bara å se om han kan hålla sig på mattan eller om han faller tillbaka i sitt gamla junis-spel.
 
Men någon som går fran klarhet till klarhet är ju ändå Strålle. Vilken stabil backklippa han har utvecklats till! Med honom bredvid sig är det svårt att göra en dålig match som backkollega. Om ni ser en Rags match så kolla in honom speciellt. Han gör inte mycket väsen av sig och han syns inte alltförofta i poängprotokollet men har en otroligt viktig och undangömd roll vilket klär honom. Jag skulle bli mycket förvånad om Rangers väljer att inte erbjuda honom nytt kontrakt efter avslutad säsong.
 
Jag tror på en grym match med mycket känslor som tillslut slutar 3-1 till Rangers. Vad tror NI om matchen!? Kommentera eller hooka upp mig på Twitter. @j00k3
 
 
Let's Go Rangers!

 
Tackar för mig ja.
Jocke

Summering Rangers @ Senators

Rangers tar hem segern 4-1 med en stabil insats över hela banan.
 
Hur mycket man än njuter av att vi numera kan göra mål i powerplay så vill jag ändå lyfta fram jobbet i boxplay där Rangers inte släpper fram ett enda skott på mål ikväll. Det är stort när man matchar upp mot lirare som Karlsson.
 
Nashty! Vad ska man säga. Kommer löst och ligger skäret före backen och gör det enda rätta. PANG, rätt upp i bortre krysset. Härligt!
 
Zuuuc läser spelat och drar upp Andersson på läktaren innan han avslutar med en snärt, top shelf, i nättaket.
 
Step påpasslig när Karlsson assisterar till 3-1 målet. Kliver av 1+2 idag. Nu vill vi se att han kan bygga vidare på det här.
 
DelZaster kan jag snart få byta namn på. Han har spelat upp sig oerhört i mina ögon sedan flytten till vänsterflyen, och man slipper skämmas över hans junisspel likt gallerkillarna i svenska div 3. Kan han bara få till sitt spel i anfallszon som vi vet han är kapabel till så ser det ju lysande ut.
 
Över lag stabilt spel senare 50 min av matchen. Första 10 kliver vi ut med huvudet kvar i loungen på hotellet och det kunde straffat oss värre än det gjorde idag.
 
En match killarna ska bära med sig inför en tuff batalj imorgon mot Caps på hemmais i Garden. Där vi inte har råd att kliva ut på hälarna, för där blir det åka av.
 
Tackar för mig ja.
Jocke

Rangers tar sig an Senators

På lördagskvällen är det matchup mot Senators i Ottawa. Lämplig tid för oss här i Svedala med start redan 19:30 så missa inte det!
 
Rangers kommer närmast från en målvaktsduell mellan the King och Howard där the King gick segrande ur striden med Rangers där ett slumpmål från Zuuuuuuuuc avgör och matchen sluar 1-0. Hank motar för övrigt 38 skott, håller nollan för 48e gången i Rangerströjan och är därmed 1 nolla från att tangera det gamla franchise rekordet.
 
Ikväll vill jag att vi är smarta och undviker utvisningar. Dom kan straffa oss hårt där Senators har en prickskjutande Karlsson på blålinjen och vi vet alla att han trivs som fisken i vattnet med att skjuta med storkanonen i PP.
 
Så måste vi förstås göra historien kort med Anderson. Gå ut hårt och få hål på honom tidigt så han inte får chansen att växa in i matchen.
 
Jag skulle vilja se Hags-Step-CaptainCally bilda kedja. Dom har förr visat sig fungera ihop och jag tror det vore bra om man kunde få igång speciellt Step på det sättet. Så kan vi ha Nashty-Richy-Kredis som första line.
 
Talle i målet. Här har jag ingen aning om hur det kommer att gå men jag hoppas på bra hjälp från backar och att han får göra en stark insats.
 
Cigarillo får gärna fortsätta driva måtståndarna till vansinne och spela fysiskt. Han har hittils impat på mig med sitt spel på gränsen hela tiden och bara hans psykiska närvaro med att hela tiden vara "in their face" är strålande. NU ska han bara bevisa att han kan hålla i det samt anta sig rollen under en långre tid.
 
Kom igen nu! Vad tror vi? Vinst?
 
4-2 Rags tror jag!
 
Let's go Rangers!
 
 
 
Tackar för mig ja.
Jocke

Har inte tid!

Nu är det lite körigt igen så jag hinner inte riktigt med skrivandet för stunden. Ska iväg och coacha domare och vidare i helgen blir det födelsedagsfirande för sambon.

Men ha en trevlig helg alla läsare så hörs vi på twitter om inte annat till Rangers matchen imorgon!

En sak till bara...






Tackar för mig ja.
Jocke

Citat från NHL världen.

Det var min käre NHL-buddy på NHLkollen.se Timmy som tidigare idag twittrade om att han snart blåst iväg 10000 tweet's och funderade vad han skulle skriva för schysst på just den 10000e som fick mig att fundera, finns det inga schyssta citat från NHL världen som han kan köra? Då han sökte förslag så började jag leta på internet. Det visade sig snabbt finnas en hel del roliga citat som sagts genom åren så här tänkte jag bjuda på några av dem bästa jag fann.
 
Harold Snepsts. Back 1975-1991

- "Aww, don't worry Doc. If that happens, I can always come back as a forward!"

Som svar på doktorns rekomendation att använda hjälm för att undvika hjärnskador.

 

Duncan Keith. Back 

- "My teeth weren't that good to begin with, so hopefully I can get some better ones." 

 

 


Martin Brodeur. Målvakt

- "Why is a puck called a puck? Because dirty little bastard was taken."

 

Jacques Plante. Målvakt 1952-1973

"How would you like a job where, every time you make a mistake, a big red light goes on and 18,000 people boo?"

 

Patrick Roy. Målvakt 1984-2003

- "I didn't hear him because my two Stanley Cup rings were plugging my ears."

Om Jeremy Roenick under slutspelen.

 

Gordie Howe. Forward 1946-1980 

- "You can always get someone to do your thinking for you."

Som svar på frågan varför spelarna alltid använde suspensoar men inte hjälm.

 

Wayne Gretzky. Forward 1979-1999

- "Sometimes people ask, 'Are hockey fights real?' I say, 'If they weren't, I'd get in more of them.' "

 

Neil Smith. General Manager 1989-2007

"The playoffs separate the men from the boys, and we found out we have a lot of boys in our dressing room."

Efter att Rangers förlorat mot Capitals.

 

Nu har jag säkert missat flera som ni läsare vill ha med men det är ingen toplista. Bar några sköna citat från världens bästa liga.

 

Tackar för mig ja.

Jocke

 


Ös på!

Till kvällen kommer Tampa Bay Lightning's på besök till Garden och Rangers satsar på att utöka sin vinstsvit till 4 matcher.
 
Lightning är back-to-back. Nu är det riktigt läge att bara ösa på och om Rangers kan kliva ut med samma intensitet som sist mot Flyers där dom bara flög fram på plan så kan man på det sättet skapa sig bra förutsättningar för en vinst!
 
Brad Richards har faktiskt gjort 2+5 i de senaste 5 matcherna.
 
Chris Kredier har trots att han bara är 22 år klivit fram och är en viktig kugge i Rangers offensiv och forechecking. Håll koll på denna smarta spelare som växer mer och mer.
 
Henrik "The King" Lundqvist är ett monster i målet! Imponerade igen sist emot Flyers.
 
Lets go and get this one!
 
Tackar för mig ja.
Jocke

Man kan inte få nog!

 Tre Kronor vann ikväll priset som årets lag på Idrottsgalan för sin insats med att vinna VM guld på hemmaplan med all den press som det innebär. Enligt mig så var det väl aldrig någon egentlig fråga om vilka som skulle vinna priset. Jag fråntar absolut inte de andra lagen deras fantastiska prestationer över huvud taget men Tre Kronor var laget. Så tycker jag. Och så bjuds vi på bilder från den klassiska OS finalen i Turin 2006. Jag kommer på mig själv med att sitta i soffan, huttrandes i influensan och bli rörd. Jag blir rörd av att se bilderna på Lidström när han bara häver in pucken i mål. Och just det målet kan jag säga är den största enskilda händelse som jag minns ifrån hela mitt hockeyliv. Tänk er själva in i situationen att sitta och höra speakern säga de magiska namnen.
 
"Sverige gör 3-2 genom nr 5 Niklas Lidström. Assisterad av nr 13 Mats Sundin och nr 21 Peter Forsberg."
 
För mig är det total magi. Det kommer dröja innan jag hittar något som toppar det.
 
Förhoppningsvis ska vi väl ge oss själva en ordentlig chans i OS i Sochi där Sverige spelar sin första match om en månda. Har vi tur så blir det fler minnesvärda hockeyögonblick som man kan blicka tillbaka på. Men tills dess får vi hålla till godo med detta, och nej man får inte nog!
 
 
Tackar för mig ja.
Jocke

Time to crush some Flyers!

Så var det dags... Rivalmöte mot Flyers. Detta blir sannerligen en tillställning! Idag hoppas vi på bra diciplin. Vi får inte falla för deras raggarhockey samt att inte ge bort pucken till dem och låta dom komma in i matchen.

Idag har ju Cigarillo bra läge att "slå" sig in i hjärtat på sina nyvunna NY-fans, eller har jag fel?

Kom igen nu! It's game time!

Tackar för mig ja.
Jocke

NHL-Snöbollen miss på varv 5.

Blackhawks misslyckas och sätter bara en puck bakom Price i Canadiens målet. Dom verkar faktiskt göra en riktig plattmatch. Snöbollen förlorad och vi kom upp i en total av 540kr.

Men vi provar igen till kvällen. Håll koll på nästa Snöbollsspel.

Snöbollen lever efter målkalas!

Det vart ett riktigt målkalas mellan Flyers och Lightnings där tillslut gästerna röck och vann med 3-6. Vårt spel på ö4,5 sitter utan problem.

För varv 5 har jag hittat ett spel mellan Canadiens - Blackhawks. Ligans mest målfarliga lag mot ett lag som är 4e sämst i ligan i insläppta mål per match. Blackhawks med Kane, Toews, Sharp och Hossa i spetsen borde kunna ordna målfest i Montreal till kvällen och jag väljer att plocka in Blackhawks ö2,5 för 5e varvet på snöbollen.

CHI @ MTL
CHI ö2.5 @1,65
Insats 540,74kr
ev vinst 892,22kr

Håller vi tummar och tår att det går vägen.

Tackar för mig ja.
Jocke

Snöbollen har fått upp fart! Varv 4

Dags att spela snöbollen igen. Har siktat in mig på Flyers-Lightning för att ev sätta fart på varv 5 inför de senare matcherna.

Ö4,5
Lightnings har gått över linan 5 av deras 6 senaste matcher.

Flyers har gått över 10 av deras senaste 12.

Sist lagen möttes vart det slutsiffrorna PHI 2 - TBL 4.

PHI-TBL
Ö4,5 @1,32
Insats 409,65kr

Hoppas på vinst och att kunna rulla ut 5e varvet inför de senare matcherna.

Tackar för mig ja.
Jocke

Ytterligare ett exempel.

Jag läste om William Nylander på hockeysverige.se idag och hur det har lossnat för honom sedan han återvände till Södertälje från sin stint i Rögle och Modo. Enligt hockeysverige.se har han hittat formen igen och har 5p på sina inledande 5 matcher med Södertälje.
 
Vad som direkt slår mig är vilket tydligt exempel William är över hur svårt det kan vara för, speciellt unga, spelare att anpassa sig såväl på som utanför isen när man ger sig ut i världen och flyttar långt ifrån tryggheten. Vissa klarar inte av det helt enkelt i den unga åldern. Man ska hitta rutiner och få dagarna att rulla på och mixa matcher med träning och skola samt ansvaret att sköta om såväl städ och tvätt till att handla o laga mat. Och jag klandrar dem inte. Det är ju trots allt barn på gränsen att bli unga vuxna vi talar om här. William är inte 18år flyllda än. Jag vet själv vilken omställning det var att flytta ifrån päronen till sin första 1a och komma igång med vuxenlivet som 19åring. Det är en stor omställning och då hade jag ändå bara ett vanligt knegarjobb att få ihop med livets övriga måsten. Jag behövde inte kliva ut inför flera tusen personer om kvällarna som förväntar sig att man ska leverera stordåd i Sveriges bästa hockeyliga.
 
Hur som helst så gillar jag William som spelare och jag tycker det är kul att se han har hittat tillbaka i sitt spel. Jag tror och hoppas att vi kommer få se denna yngling hålla hög klass såväl i SHL som NHL i framtiden och jag önskar honom all lycka i karriären.
 
Tackar för mig ja.
Jocke

NHL-snöbollen varv 4.

Idag super safe. Pens-Oilers.
Ö3,5 @1,15
Insats 356kr

Vid vinst kliver vi över 400kr. Satsar på att vara över 500 till efter helgen här. Glöm inte att kika in en gång om dan för att kolla om Snöbollen lever!

Tackar för mig ja.
Jocke

Tips för hockeynörden som uppskattar schyssta kläder!

Beställde en riktigt schysst t-shirt från violentgentlemen.com (Som erbjuder annat än Rnagers relaterade kläder också.) här om sistens. Mest för att se lite hur det fungerar med frakt från staterna och så och för att jag fick en rabattkod via deras twitter, @ViolentGents . Den var på 10-15% har jag för mig. Det gjorde i alla fall att det vart "fraktfritt".
 
Till kläderna då. Riktigt schysst ticcha i mitt tycke. för dom 176sek jag la så har jag nog inte fått något bättre i Sverige iallafall. Kan rekomenderas! Snygg å stilfull med kvalitet. Vad mer kan man begära? Storleksmässigt så rekomendrar jag att man tar ett snäpp mindre än man ska ha annars. Jag beställde en M och jag är i vanliga fall L. Satt siktigt bra.
 
Frakten tar lite tid men inget för jävligt. La beställning den 26/12-2013 oich jag fick hem grejorna den 8/1-2014. Då var det lite röda dagar som gjorde att det drog ut på tiden.
 
Såhär ser t-shirten ut som jag beställde.
 
 
Håll koll på deras twitter för rabattkoder. @ViolentGents
 
Inte sista gången jag beställde därifrån iallafall!
 
Tackar för mig ja.
Jocke

Vågar man hoppas?

Big win i Chicago onsadag natt mot ett av de bästa lagen i ligan tillika regerande Cup-vinnare. Jag såg inte matchen men jag har kollat på sammandrag och repriser, å men helvete! Helt plötsligt så börjar vi spela försvar som man ska. Vi kämpar och utan att ha sett matchen så känner jag att detta förmodligen är om inte bästa matchen såhär långt så är den top 3. Min första tanke på morgonen när jag sett sammandraget av densamma är vågar man hoppas? Vågar man hoppas på att Rangers vänt på kultingen och börjar få spelet att falla på plats? Har AV kommit på hur han ska angripa problemen med försvarsspelet som genomsyrar laget?
 
Jag vågar hoppas. Dehär laget är bättre än vad man hittils har visat och allt handlar om att finna något som fungerar, få några vinster med sig och vi är back on track. När allt kommer till sin spets handlar allt om att komma till slutspel och där kan vad som helst hända. Jag säger inte att Rangers är en legitim contender, men om man ser på laget i stort så har vi en målvakt i världsklass, om inte den bäste med en backup som kommit upp och spelat stort. Vi har en stark defensiv som kan stoppa dom bästa anfallarna i ligan. Vi har också anfall som kan göra målen för att vi ska vinna matcher. So who know's?
 
Med 37 matcher kvar av grundspel så har laget tid på sig att samla ihop poängen som behövs samt adresera problemen som uppstår och åtgärda dem.
 
Match i natt mot Stars och jag vill se att man kliver ut med självförtroendet som man har med sig efter vinsten mot Blackhawks. Spelar tungt och fysiskt. Tänker till och spelar smart. Det gäller att vi är med och täpper till i mittzonen så att Stars inte får möjligheten att spela med fart in i vår zon som dom vill. Då blir dom livsfarliga. Snabba som vinden. Kan vi göra det så tror jag vi har goda chanser till 2p i natt.
 
Jag ska själv försöka vara vaken och se matchen så hojta gärna på twitter innan och under match. Alltid kul med andra Rangers-fans å tjöta med. @j00k3 heter jag där.
 
Lets Go Rangers!
 
Tackar för mig ja.
Jocke

Snöbollen

Jajjemen! Vinnst i natt igen och snöbollen rullar vidare med varv 4.

Caps vinner över Bolts me 4-3 efter att ha satt matchvinnande pucken med mindre än minuten kvar!

Håll koll för nästa snöbollspel.

Tackar för mig ja.
Jocke

Snöbollen. Varv 3.

Dagens snöbollsspel hittar vi i matchen Capitals @ Lightnings. Två målglada lag som sist dom möttes slutade 6-5 till Caps favör. Jag väljer överspel.

WSH-TBL
Ö4,5 @1,25
Insats 285kr

Vi lever med förhoppnigen att snöbollen överlever ytterligare ett varv!

Tackar för mig ja.
Jocke

Snöbollen lever.

Vinst i natt! Flyers o Montreal fixar biffen och snöbollen har rullat upp i 285 kronor. 3e varvet blir det härnäst. Håll koll i bloggen för info om vicket spel det blir.

Tackar för mig ja.
Jocke

Snöbollen rullar vidare. Varv 2.

Snöbollen har rullat sitt första varv. Den är uppe i 228 spänn och än lever den. Inför varv 2 så hittar jag spelet i matchen mellan Flyers o Canadiens.

PHI-MTL
Tot ö3,5 @1,25
Insats 228kr

Tackar för mig ja.
Jocke

NHL-snöbollen

Nu var det dax för nå lite spex-spel här tänkte jag. Därför tänkte jag dra igång något som jag valt att kalla för NHL-snöbollen.

Det går helt enkelt ut på att jag har satt in 200 kronor på Betsson och skall få dessa att växa likt en snöboll i rullning.
Jag kommer att satsa hela 2-hunkan på ett spel (lågoddsare) som jag tror på och vinner jag låt säga 220kr tillbaka så tar jag hela summan och spelar ett nytt spel för. Det blir kul å se hur länge man kan hålla bollen i rullning!

Satsar som tänkt på att försöka få den att växa till en 1000lapp men vi får se hur det går.

Håll koll i här i bloggen för uppdateringar gällande NHL-snöbollen.

Dagens spel blir
Flyers-Islanders tot ö3,5 odds 1,14.

Önska mig lycka till!

Tackar för mig ja.
Jocke

RSS 2.0