Go' Rangers vinst!

Rangers besegrar Stars med 3-2 och den stora hjälten i matchen är ingen mindre än självaste Hank the Tank Lundkvist! Han gör en strålande match med flera riktigt vassa räddningar och motar totalt 41 av 43 skott och kliver av med vinsten och en räddningsprocent på 95,3%.
 
Del Zotto? Kanske skulle behöva luftombyte? Känns som om det saknas förtroende Coach-Spelare och vice versa.
 
Kreider kliver fram i 3e perioden och klipeer in en snygg handledsstänkare från slottet, rätt upp i krysset! Way to go!
 
Nash är åter i gammal fin form och skapar chanser. Klipper även dit ett mål i natt! Jag gillar vad jag ser.
 
I försvarsspelet finns mer att önska. Men jag tror absolut att det kan bli bättre!
 
Lär skynda till jobbet nu men det var lite snabba puckar om nattens match.
 
Tackar för mig ja.
Jocke

Speltips! Kan Ottawa knipa 4e i rad?

Ottawa vinst under ordinarie tid. 2,00 i odds @ Unibet
 
Motivering:
Philadelphia är denna NHL säsongens stora sorgebarn. Stjärnor levererar inte, målvakterna slåss hellre än att stoppa puckar och man leder utvisningsligan i hela NHL. Man gör inga mål. Så enkelt är det. Produktionen frammåt är under all kritik och sämst i NHL samtidigt som målvakter och backarna svajjar. Nu gjorde man förvisso 4 mål mot Edmonton senast, men det är mot ett lag som kanske har till och med större problem på back och målvaktssidan än Philly, och innan det så hade Philly bara orkat med 4 mål på sina 5 senaste matcher. Det känns som om Flyers har organisationsproblem som ligger och bubblar bakom fasaden och jag tror att ett GM-avskedande inte är allt för lång borta.
Flyers är 4-5-1 senaste 10 matcherna.

Ottawa har haft sina upp\'s and down\'s under inledningen av säsongen men har nu vunnit sina 3 senaste matcher varav den senaste mot Florida Panthers med 3-2. Ottawa saknar sin ledare och kapten Alfredsson men visar en stigande trend tycker jag. Man spelar bättre och bättre ju längre säsongen lider och med hemmaplan samt självförtroendet som 3 raka vinster för med sig ska det inte vara något problem att slå Flyers under ordinare tid. Ottawa är det klart bättre laget enligt mig.
Ottawa är 4-4-2 senaste 10 matcherna.

Ottawa skador: Erik Condra F.

Flyers skador: Cris Pronger D, Steve Downie F, Marc-Andre Bourdon D.

Tips: Anderson håller nollan? 3-0 Ottawa

Tackar för mig ja.
Jocke

Speltips! Colorado målar på?

Colorado Ö2,5 odds 1,85 @ Unibet
4/5 u
 
Motivering:
Colorado Avalanche går som tåget just nu i NHL och det ska bli riktigt intressant att se hur dom står upp mot St Louis Blues natten mot Torsdag Svensk tid, i vilket jag tror blir en höjdar-match! Men nu ska jag reka Nattens match mellan Avalanche - Hurricanes.

Carolina Hurricanes har det tungt just nu. Man har svårt att hitta målet och har skador på bägge sina ordinarie målvakter. Man har bara mäktat med 1,88 mål per match och ligger med det på 28 plats i hela NHL med endast Philadelphia och Buffalo efter sig. Carolina kommer att få en tung säsong om man inte kommer loss i 5 mot 5 spelet samt hittar rätt i PP som just nu ligger på 13,2%. Formen för tillfället är under medel och man är 4-5-1 senaste 10 matcherna och jag ser ingen ljusning i natt mot Colorado heller.

Colorado som hittils är 14-2-0 verkar ha fått ihop en riktig kemi i hela laget. Man pumpar på och hittar vägar att vinna matcher. Jag trodde som dom flesta andra att dett var någon form av Roy-effekt men har blivit övertygad om att Avs är på riktigt. Om dom kan slippa undan längre skador på tongivande spelare så kommer det att bli en lång säsong i Denver.


ML oddset för Avs ligger alldeles för lågt så jag väljer istället att spela Ö2.5 (1,85 hos Unibet). Colorado ska inte ha några problem med att gå över med sin nuvarande form och jag ser heller inte hur Carolina ska kunna stoppa dem från att göra det. Colorado har gått över 2.5 i 11 av deras 12 senaste matcher!

Tips: 4-1 till Avalanche
Extra speltips: Matt Duchene att göra mål 2,70 @ Unibet

Skador Hurricanes: Joni Pitkanen D, Jeff Skinner F, Anton Khudobin MV, Cam Ward MV, Kevin Westgarth F, Tim Gleason D.

Skador Avalanche: Alex Tanguay F, Ryan Wilson D.
 

Tackar för mig ja.
Jocke

Gameday NYR-FLA

Matchdax i natt mot iskalla Florida Panthers som i skrivande stund förlorat sina 8 senaste matcher!

Klassisk Trap-game där Panthers som är b2b kan komma ut på bortaplan helt utan press och förväntningar och bara köra på ren jävlaranamma. Samtidigt med en mindre underskattning av Rangers så kan dethär snabbt bli en kväll att försöka glömma.

Nycklarna för vinst i dagens match:
-Tight bakåt. Inga tjuvrus och onödigt schanstagande. Vi kommer få schanser och då är det bara att hugga.

-Kyla. Som sagt håll huvudet kallt. Inget överarbetande.

-Forecheck. Jobba med hög forcheck och stressa med 1(!) man. Resterande FWD's täcker av passningslinjer i mittzon.

-Tungt fysiskt spel. Rätt och slätt! Spela hårt och Panthers kommer inte orka helt enkelt.


För övrigt så hoppas jag vi får se samma charmanta spel från våra nuvarande top 6 FWD's visat under dom senaste matcherna.

Kommer ej vara uppe och se på matchen i natt så: Let's Go Rangers!!!

Tackar för mig ja.
Jocke

Film: The last gladiators

Jag har precis sett på "The last gladiators" som tar en med på en djupdykning genom den beryktade fightern Chris "Knuckles" Nilan's karriär och vidare bortom den. Fantastisk film för alla som älskar hockey och i synnerhet om du älskar NHL och dess historik.

Man rycks snabbt med i filmen och man kommer på sig med att ens känslor svänger snabbt mellan ilska, glädje, medkännsla och avsky. För mig som hockeynörd berör den verkligen på ett djupt plan och jag tror den kan vara en mycket sevärd rulle även om man inte har full inblick i sporten.

För er som har viaplay så kan ni se den där. Den finns under sportdokumentärer.

Tackar för mig ja.
Jocke

Rangers vinner back-to-back mot Blueshirts

Lite samlade tankar om matchen.

Zuke-Step-Kreider klickar mer och mer. riktigt trevlig att se dom grabbarna lira hockey ihop!

Carl Hagelin... Ja . Läs mitt tidigare blogginlägg om den killen. Vindsnabb!

Captain Cally med ytterligare ett mål och ytterligare en styrning på skymd målvakt.

Börjar få kontinuitet i målskyttet vilket är ett måste om vi ska konkurera om någonting.

Fantastiskt dålig tredjeperiod som jag inte vet beror på dålig coachning eller att spelarna var trötta efter matchen mot Pittsburgh kvällen innan.

PP-mål! Jag har inte vant mig vid det än. Känns lika fantastiskt varje gång!

Över lag en bra insats och vi vinner rättvist med 4-2 efter mål av Hags x 2, Capain Cally o MacTruck i tom bur.

2 dagar ledigt innan man tar emot Florida Panthers i MSG natten mot Måndag.

Tackar för mig ja.
Jocke

Carl Hagelin

Hagelin har jag fått förstått via bla. twitter och annan social media är enligt många en utfyllnadsspelare som kan hjälpa till med forchecking och att döda utvisningar. Jag håller inte med. För mig är han en klar top 6 forward med ett väl utvecklat spelsinne och fantastisk skridskoåkning som kan slita upp stora hål i vilket försvar som helst.
 
Hagelin kom till Rangers organisation från University of Michigan där han studerat och spelat i 3 säsonger. Efter bara 17 matcher i AHL plockades han in för att förstärka Rangers trupp och under sin rookiesäsong svarade han för 38 poäng (14+24) på 64 matcher. Hags vann även titeln som snabbaste skrinnaren i NHL-skillscompetition samma säsong. Sen dess har han vart given i NHL-laget.
 
Hagelin som ni förstår besitter en fantastisk skridskoteknik och förutom att åka fort så behärskar han även start och stopp-tekniken väldigt bra. Det är de som gör hans skridskoteknik så fantastisk, samt att han har ett spelsinne som gör att han hinner se spelet och hantera pucken i så hög hastighet. Med sina snabba tempoväxlingar som rycker isär även de bästa försvar skapar han ytor både åt sig själv och sina medspelare samt att han bidrar med att öka tempot och intensiteten i hela laget.
 
Hagelin som missade dom 10 inledande matcherna denhär säsongen, pga en axeloperation han gjorde i sommras, har då inte spart på krutet sen han återvände till laguppställningen. Han har kommit in som en frisk fläkt och satt fart på ett annars sömnigt Rangers som öppnade säsongen knackigt med flera stora förluster. Hags har på sina hittils 6 spelade matcher skrapat ihop 7 poäng (4+3) och är +6 i statistiken.
 
Den 180cm långe och 80kg tunge Södertäljepöjken är i NHL för att stanna många år till, och jag hoppas att den vindssnabbe Svensken kommit till Manhattan för att förgylla många säsonger i Madison Square Garden.
 
 
 
Källor:
Eliteprospects.se
NHL.com
 
 
Tackar för mig ja.
Jocke

Rangers diskuterar trejd med Oilers?

Det ryktas för fullt i NHL-kretsar på NHL om att Rangers är intresserade av Oilers Nail Yakupov. Oilers behöver hjälp i försvarslinjen och Rangers måste göra mål. Enklare än så blir det inte.
 
Jag har dock svårt att se hur trejden skulle se ut rent spelarmessigt från Rangers sida. Mack Truck o Girardi rör man väl ändå inte på? Del Z, känns för offensiv för att vara av intresse för Oilers. Moore ger inte tillräckligt värde och detsamma gäller Strålman, Falk o McIlrath.
 
Störst sannorlighet ser jag i att Del Z och tidig draftrunda eller djup FWD som Dorsett, Boyle eller Pyatt, vad som faller Oilers mest i smaken.
 
Vi får vänta och se.
 
Tackar för mig ja.
Jocke

Dåligt med skrivande

Skrivs lite dåligt här just nu men det beror på att jag har mycket annat som tar tid för tillfället. Skriver nog av mig några rader snart igen!

Tackar för mig ja.
Jocke

Nattens NHL.

Boston vann över Anaheim på straffar med 3-2. Kolla in Jarome Iginla's sniper på hans straff.
 
 
 
Rangers tog emot Buffalo och matchen slutade 2-0. Här kan ni se höjdpunkterna från matchen.
 
 
Tackar för mig ja.
Jocke
 

RSS 2.0