Islanders 6 - Rangers 3

2 tunga förluster på rad i Madison Square Garden på endast 3 dagar, och nu måste spelare börja rannsaka sig själva i jakten på att hitta tillbaka till det vinnande konceptet. För det första så måste Spelare som Girardi och Staal ta och kliva upp ett snäpp. Det blir lite för slapphänt i mellan åt. Kostka, som var direkt orsaken till 2 bakåtmål i natt, borde vara på väg till Hartford redan nu. För det andra så kommer det inte hålla om inte Zuccarello och Hagelin tar sig samman och börjar producera i någon form. Båda har inte gjort en enda poäng såhär långt och är bägge -5 efter 3 respektive 4 matcher.

Hur svårt är det att göra mål egentligen när motståndarbackarna gärna hjälper till att slå in dom?GIF: What even is this Islanders goal? Oh my goodness

 

Nu är vi förvisso bara 4 matcher in i denna säsong så det finns ingen mening med att få någon panik än. Vi lider ohyggligt av att ha Stepan och Boyle skadade, men det är verkligheten och Rangers måste anpassa sig efter den. Ska det fortsätta såhär så kan det nog finnas både en och två spelare som kan få packa ihop och flytta till nya klubbadresser.

 

Offensiven var ändå bra i natt och man var det spelförande laget helt under de första 2 perioderna. 2a perioden tillbringades till största del i Islanders zon men man kunde inte få in pucken bakom Halak i målet.

 

Efter att ha gjort ett mål i förra matchen så åkte Nash till BB i 2a periodpausen med sin fru. Det blev en pojke som heter McLaren. Nyblivne pappa Nash skrinnade ut på Gardens is i natt och gjorde ytterligare 2 mål. Han har på dom inledande 4 matcherna gjort hela 6 mål och inte lämnat en match utan att göra minst ett mål. Vi får se hur länge det håller i sig.

 GIF: Rick Nash puts Rangers up 1-0

GIF: Nice pass from Duclair for Nash's 2nd goal of the game

Stempniak har klivit fram stort i inledningen av säsongen. Han sliter som bara den på planen och skapar chanser både åt sig själv och för sina lagkamrater. 2+2 efter 4 spelade matcher och -1 är är över förväntan från min sida.

 

Duclair och Hayes hade en gedigen match med flera målchanser. AV verkar gilla ynglingarna och vi får se hur länge han tänkt de ska stanna kvar i storklubben.

 

En match vi kan försöka glömma så fort som möjligt. Imorrn är det tillbaks till arbetet som gäller för att komma upp på det vinnande spåret igen. Chansen får man redan på torsdagsnatten då Hurricanes kommer på besök i MSG. Ett Hurricanes som jag precis såg bli slagna av Sabres hemma på straffar. Ett Hurricanes med skador på spelare som Eric Staal, Jordan Staal och Jeff Skinner. Ett Hurricanes som inte lyckats vinna en endaste match hittills trots 3 försök. Då gäller det att ta chansen. Rangers måste ta chansen mot ett av ligans sämsta lag och göra en riktig laginsats för att stärka upp det, just nu, sargade självförtroendet.

 

Det skulle kännas tungt att gå med en 0-3svit med oss i ryggen mot (Häpp!) San Jose Sharks som gästar New York på söndagen.

 

Jocke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0